Hírek

Hírek

[ 2023. 11. 21. ]

Az írásbeli értékelést és a helyszíni látogatásokat követően versenyezhettek egymással az önkormányzatok a Belügyminisztérium Márvány Aulájában megrendezett 2023.november 20-ai ünnepélyes konferencián, ahol 10-10 percben mutatták be jó gyakorlataikat. A díjak odaítéléséről ezt követően született döntés, az idei évben hét önkormányzat kilenc pályázata részesült elismerésben.

[ 2023. 11. 13. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program (LÖGY) Irányító Bizottságának (IB) 2023. november 9-ei online ülésén döntés született a prezentációs döntőbe jutó önkormányzatokról. A szeptemberi pályázati határidőt, majd az írásbeli értékelést követően a Program szakértői tíz önkormányzati jó gyakorlatot tekintettek meg a helyszínen. Az ülésen a látogatások tapasztalatait vitatták meg a testület tagjai és szakértői, melynek eredményeként 7 önkormányzat 9 pályázata versenyezhet egymással a 2023. november 20-ai döntőn.

[ 2023. 10. 20. ]A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program alapvető célja a legjobb önkormányzati gyakorlatok feltérképezése és megismertetése az ország más önkormányzataival. A korábbi évekhez hasonlóan az idei pályázati szakaszban is kértünk egy-egy rövid videót a pályázóktól. A szakértői értékelések alapján továbbjutott önkormányzatoknál ezekben a hetekben zajlanak a helyszíni látogatások, a november 20-ai prezentációs döntőbe kerülő önkormányzatokról a tapasztalatok összegzését követően születhet döntés. Ezzel párhuzamosan videóikat hétről-hétre közzétesszük az interneten és bemutatjuk hírleveleinkben is, hogy a tanulási folyamat és a tudásmegosztás már ebben a szakaszban is igazán hatékony lehessen.

[ 2023. 10. 10. ]

A pályázatok beérkezését követően a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program Irányító Bizottsága döntést hozott, a szakértők értékelését követően a bizottság tagjai a beérkezett pályázatok közül 2023. október 9-ei online ülés keretében választották ki a 10 továbbjutó önkormányzati jó gyakorlatot.

[ 2023. 05. 25. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programot 2023-ban is folytatjuk, ebben az évben azokat a már bizonyított jó önkormányzati gyakorlatokat várjuk, amelyek minimum legalább egy éve hatékonyan, hatásosan, mások számára átvehető és megismételhető módon működnek.

[ 2023. 02. 8. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2023. február 8-ai, több mint száz érdeklődő részvételével Gödöllőn megrendezett zárókonferenciáján a verseny döntőjébe jutott települések mutatták be már megvalósított jó gyakorlataikat. Összesen hat önkormányzat nyolc pályázata részesült elismerésben.

[ 2023. 01. 26. ]

2023. február 8-án kerül sor a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programjának döntőjére, ahol a döntősök prezentálják jó gyakorlataikat, majd az esemény végén az Irányító Bizottság eredményt hirdet, és átadjuk a díjakat. 

[ 2023. 01. 25. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program Irányító Bizottságának döntése értelmében 6 önkormányzat 8 pályázata versenyezhet egymással a 2023. február 8-ai döntőn. Összefoglalónkban ezen önkormányzatok pályázatait mutatjuk be.

[ 2022. 12. 20. ]

A pályázatok beérkezését követően a Program Irányító Bizottsága döntést hozott, a szakértők írásbeli értékelését követően a bizottság tagjai a beérkezett pályázatok közül 2022. december 20-án hibrid ülés keretében választották ki a 9 továbbjutó önkormányzati jó gyakorlatot. A korábbi évekhez hasonlóan 2022-ben is kértünk egy-egy rövid videót a Legjobb Önkormányzati Program pályázóitól, a megszokott pályázati dokumentációk kiegészítéseként. A videókat ezúttal is közzétesszük az interneten, hogy a tanulási folyamat és a tudásmegosztás már ebben a szakaszban is igazán hatékony lehessen. 

[ 2022. 08. 4. ]

A bizonytalan kilátások és kiszámíthatatlan jövő mind olyan tényezők, amikor még jobban kell az innovatív új megoldásokra koncentrálni. Ebből kiindulva a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Irányító Bizottsága meghirdeti továbbra is a pályázati felhívást. A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programot 2022-ben is folytatjuk, ebben az évben azokat a már bizonyított jó önkormányzati gyakorlatokat várjuk, amelyek minimum legalább egy éve hatékonyan, hatásosan, mások számára átvehető és megismételhető módon működnek.

[ 2021. 11. 11. ]

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága magyar elnökségi programok keretében, a Belügyminisztériumban megrendezett 2021.november 10-ei ünnepélyes konferencián a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatokért járó elismerések mellett Magyarországon első alkalommal vehettek át Európai Kiváló Kormányzás Védjegyet a sikeresen pályázó önkormányzatok.

[ 2021. 11. 11. ]

Az írásbeli értékelést és a helyszíni látogatásokat követően versenyezhettek egymással az önkormányzatok az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága magyar elnökségi programok keretében, a Belügyminisztériumban megrendezett 2021.november 10-ei ünnepélyes konferencián, ahol 10-10 percben mutatták be jó gyakorlataikat. A díjak odaítéléséről ezt követően született döntés, az idei évben 11 önkormányzat 12 pályázata részesült elismerésben.

 

[ 2021. 11. 9. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program Irányító Bizottságának döntése értelmében 11 önkormányzat 12 pályázata versenyezhet egymással a 2021. november 10-ei döntőn. Összefoglalónkban ezen önkormányzatok pályázatait mutatjuk be.

[ 2021. 11. 2. ]

Egy izgalmas és érdekes önkormányzati szakmai konferenciára hívjuk meg Önt: az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága Magyar elnökségi programok keretében a magyar önkormányzatok legjobb teljesítményeit, innovatív új megoldásait ismerheti meg az Európa Tanács módszertanán alapuló Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programja záró-rendezvényén, idősellátás, önkormányzati innovációk, bűnmegelőzés és közbiztonság, valamint társadalmi felzárkózás területein. Kapcsolódó rendezvényünk az Európai Kiváló Kormányzás Védjegy ünnepélyes díjátadó ünnepsége! 

[ 2021. 10. 29. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program (LÖGY) Irányító Bizottságának (IB) 2021. október 29-ei online ülésén döntés született a prezentációs döntőbe jutó önkormányzatokról. a június végi pályázati határidőt, majd az írásbeli értékelést követően a Program szakértői tizenöt önkormányzati jó gyakorlatot tekintettek meg a helyszínen. Az ülésen a látogatások tapasztalatait vitatták meg a testület tagjai és szakértői, melynek eredményeként 11 önkormányzat 12 pályázata versenyezhet egymással a 2021. november 10-ei döntőn.

[ 2021. 08. 16. ]

A korábbi évekhez hasonlóan 2021-ben is kértünk egy-egy rövid videót a Legjobb Önkormányzati Program pályázóitól, a megszokott pályázati dokumentációk kiegészítéseként. A videókat hétről-hétre közzétesszük az interneten, hogy a tanulási folyamat és a tudásmegosztás már ebben a szakaszban is igazán hatékony lehessen. Cikkünket folyamatosan frissítjük.

[ 2021. 07. 28. ]

A pályázatok beérkezését követően a Program Irányító Bizottsága döntést hozott, a szakértők írásbeli értékelését követően a bizottság tagjai a beérkezett pályázatok közül 2021. július 28-án hibrid ülés keretében választották ki a 15 továbbjutó önkormányzati jó gyakorlatot.

[ 2021. 06. 11. ]

Online szakmai konferenciasorozatra hívjuk az önkormányzatokat, amelynek állomásain a résztvevők neves szakértőktől, kormányzati és önkormányzati képviselőktől hallhatnak előadásokat önkormányzati innovációkról, idősellátásról, társadalmi felzárkózásról. Ha az Önök önkormányzatában bizonyítottan működő és egyedi megoldás született az önkormányzati működés bármely területén, azzal érdemes pályázni 2021. június 30-ig, hiszen az országos ismertség és elismertség mellett pénzjutalom is jár! 

[ 2021. 05. 31. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program alapvető célja a legjobb önkormányzati gyakorlatok feltérképezése és megismertetése az ország más önkormányzataival. A programot 2021-ben is folytatjuk, ebben az évben azokat a már bizonyított jó önkormányzati gyakorlatokat várjuk, amelyek a koronavírus-járvány utáni újrakezdésben lehetnek hasznukra más önkormányzatoknak. Az idei év témái: önkormányzati idősellátás, bűnmegelőzés, közbiztonság, társadalmi felzárkózás, valamint önkormányzati innovációk. A legjobb pályázatok valamennyi területen díjazásban részesülnek a Belügyminisztérium, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően. Pályázati határidő: 2021. június 30.

[ 2021. 03. 30. ]

Ezúton felhívjuk szíves figyelmüket a TÖOSZ Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2021. évi pályázati kiírására. Az idei évben is folytatjuk programunkat és négy témában (önkormányzati idősellátás, bűnmegelőzés, közbiztonság, társadalmi felzárkózás és önkormányzati innovációk) írjuk ki pályázatunkat 2021. márciustól folyamatosan május 31-ig. Jelen felhívásunkban a   - Társadalmi felzárkózási jó gyakorlatok – szegénység elleni küzdelem munka biztosításával, munkahelyteremtéssel a település közösségének hasznára -  témakör pályázati feltételeit olvashatják.

[ 2021. 03. 16. ]

 

A településeink biztonsága minden önkormányzat számára prioritás. Úgy gondoltuk, hogy érdemes a településvezetőknek újra végiggondolniuk a biztonságos települések feltételeit a járvány utáni időszakra vonatkozólag. Ezért a fenti címmel online konferenciát szerveztünk 2021. március 3-án a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program keretében, és településeink nagyobb biztonsága érdekében szakmai előadásokkal gazdagított közös gondolkodásra hívtuk az érdeklődő polgármestereket, szakembereket.

[ 2021. 02. 26. ]

Sikeres volt a TÖOSZ „A legjobb helyi innovációk és megoldások a COVID-19  járvány idején” című nemzetközi konferenciája, amelyre a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program keretében kerül sor február 24-én. 

[ 2021. 02. 22. ]

 

A településeink biztonsága minden önkormányzat számára prioritás. Érdemes a településvezetőknek újra végiggondolniuk a biztonságos települések feltételeit a járvány utáni időszakra vonatkozólag. Néhányat említve csak, fontos a körülményekhez való megfelelő igazodás, ellenálló-képesség javítása (reziliencia), az emberekre háruló káros hatások csökkentése, a rendszergondolkodás, együttműködés a veszélyeztetett csoportok életminőségének, biztonságának javítása érdekében. A településeink nagyobb biztonsága érdekében a március 3-ai online konferencián közös gondolkodást, értékes szakmai előadásokat kínálunk résztvevőinknek.

[ 2020. 11. 25. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2020. november 25-ei, több mint száz fő részvételével zajló online záró konferenciáján a döntőbe jutott települések képviselői mutatták be a koronavírus-járvány elleni küzdelmet elősegítő jó gyakorlatukat. A díjak odaítéléséről - négy altémában - ezt követően döntött a Program Irányító Bizottsága, összesen 10 önkormányzat 11 pályázata részesült elismerésben.

[ 2020. 11. 15. ]

2020. november 25-én kerül sor a magyar Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programjának online döntőjére, ahol a döntősök prezentálják jó gyakorlataikat, majd az esemény végén az Irányító Bizottság eredményt hirdet, és átadjuk a díjakat. Az idei fő téma: Helyreállítás és újjáépítés a járvány okozta károk enyhítésére – jól bevált önkormányzati innovációk. Ezen belül négy altémában versenyeznek a döntősök: idősellátás, társadalmi felzárkózás, közbiztonság és innovációk. 

[ 2020. 10. 13. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program (LÖGY) Irányító Bizottságának (IB) 2020. október 12-ei online ülésén döntés született a prezentációs döntőbe jutó önkormányzatokról. A LÖGY Program idei pályázati szakaszát a koronavírus járvány elleni fellépés határozza meg, a júliusi pályázati határidőt, majd az írásbeli értékelést követően a Program szakértői szeptember folyamán tizenkilenc önkormányzati jó gyakorlatot tekintettek meg a járványügyi helyzethez igazodva, online módon. Az ülésen a virtuális helyszíni látogatások tapasztalatait vitatták meg a testület tagjai és szakértői, melynek eredményeként 10 önkormányzat 13 pályázata versenyezhet egymással a 2020. november 25-ei online döntőn.

[ 2020. 09. 22. ]

A több mint tízéves Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program (LÖGY) idei pályázati szakaszát a koronavírus elleni fellépés határozza meg. A júliusi pályázati határidőt, majd az írásbeli értékelést követően a Program szakértői szeptember folyamán tizenkilenc önkormányzati jó gyakorlatot értékelnek a járványügyi helyzethez igazodva, online módon.

[ 2020. 08. 6. ]

A "Felkészülés az aktív időskorra" című Erasmus+ projekt tananyagait és a "Generációs híd építése és minőségi holisztikus ellátás a településen és az Őszi Fény Idősek Otthonában" című Legjobb Önkormányzati Gyakorlatot mutatták be Alsómocsoládon 2020. augusztus 4-én. A konferencián a község önkormányzata által vezetett nemzetközi partnerség tananyagairól tájékozódhattak az érdeklődők. A konzultáció során gyakorlatias ismereteket, valamint hasznos tanácsokat kaptak a minőségi időskor megéléséhez a programon részt vett hozzátartozók, családtagok és az idősgondozásban dolgozók.

[ 2020. 07. 27. ]

A tavalyi évhez hasonlóan 2020-ban is kértünk egy-egy rövid videót a Legjobb Önkormányzati Program pályázóitól, a megszokott pályázati dokumentációk kiegészítéseként. A videókat hétről-hétre közzétesszük az interneten, hogy a tanulási folyamat és a tudásmegosztás már ebben a szakaszban is igazán hatékony lehessen. Cikkünket folyamatosan frissítjük.

[ 2020. 07. 21. ]

 

A több mint tízéves Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program (LÖGY) idei pályázati szakaszában az innováció, a helyi közszolgáltatások fejlesztése, a helyi összefogás és a közösségek erősítése minden eddiginél nagyobb jelentőséget nyertek, igazodva a nagy változást hozó társadalmi, gazdasági helyzethez. A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet ellenére 2020. május 4-én idén is kiírásra került a pályázat, és a pályázati témákhoz kapcsolódóan szervezett online konferenciasorozaton több mint 100 település képviseltette magát, mintegy 300 fő részvételével. A pályázatok beérkezését követően a Program Irányító Bizottsága döntést hozott, az írásbeli értékelést követően a bizottság tagjai a beérkezett pályázatok közül 2020. július 17-én videókonferencia keretében választották ki azt a 19 jó gyakorlatot, amelyet a helyszínen személyesen vagy a járványügyi helyzethez igazodva online módon is megtekintenek.

[ 2020. 06. 30. ]

Alsómocsolád Község Önkormányzata a TÖOSZ Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2019. évi pályázati szakaszában  „Generációs híd építése és minőségi holisztikus ellátás a településen és az Őszi Fény Idősek Otthonában” című pályázatával Idősügy (falvak kategória) témában második helyezést ért el. Az önkormányzat 2020. augusztus 4-én példaértékű gyakorlatát a minőségi időskor megélését elősegítő konferencia keretében mutatja be. 

[ 2020. 06. 8. ]

Önkormányzati innovációk és jó gyakorlatok a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2020-as szakaszának polgármesterek, önkormányzati, és a téma iránt érdeklődő szakemberek részére szervezett ingyenes, online konferenciáján 2020. június 18-án (csütörtök) 10.00 órától.

[ 2020. 06. 4. ]

Az idősellátás jelene és jövője, innovációk és jó gyakorlatok az idősellátásban - a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2020-as szakaszának polgármesterek, önkormányzati és idősellátásban dolgozó szakemberek részére szervezett ingyenes, online konferenciáján 2020. június 11-én (csütörtök) 10.00 órától. 

[ 2020. 05. 30. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2020-as szakaszának polgármesterek és önkormányzati szakemberek részére szervezett ingyenes, online konferenciája 2020. június 4-én (csütörtök) 10.00 órától kerül megrendezésre. 

[ 2020. 05. 22. ]

Biztonságos települések a koronaválság alatt és után - a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok program 2020. május 28-i második online konferenciájának célja, hogy szakértő előadók közreműködésével  beszélgessünk a témát érintő jövőbeni lehetőségekről,  inspirációkat nyújtsunk, gyűjtsünk és nem utolsósorban kedvet csináljunk az idei pályázati szakasz közbiztonsági altémájához, melynek idei díjazása: 1. díj: 1.000.000 Ft, 2. díj: 800.000 Ft, 3. díj: 500.000 Ft.

 

 

[ 2020. 05. 15. ]

Sikeres helyi gazdaságfejlesztés – a koronavírus előtt, alatt és után. Helyi gazdaságélénkítési, önkormányzati tőkevonzási jó gyakorlatok a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2020-as szakaszának online konferenciáján 2020. május 21-én (csütörtök) 10.30 órától ZOOM virtuális teremben. 

[ 2020. 05. 4. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program alapvető célja a legjobb önkormányzati gyakorlatok feltérképezése, és megismertetése az ország más önkormányzataival. Az innováció és a helyi közszolgáltatások fejlesztése, a helyi összefogás és a közösségek erősítése minden eddiginél nagyobb jelentőséget nyernek a koronavírus okozta veszélyhelyzetben, ezért nem halasztottuk el az idei pályázati kiírást, hanem módosítva az eljárásrendet, modern infokommukikációs eszközök alkalmazásával meghirdetjük azt. A 2020. évi pályázat fő témája: "Helyreállítás és újjáépítés a járvány okozta károk enyhítésére – jól bevált önkormányzati innovációk" - melyen belül öt kapcsolódó altémában várjuk 2020. július 2-ig az önkormányzatok pályázatait.

[ 2019. 11. 11. ]

Ferencváros Önkormányzata a TÖOSZ által meghirdetett 2019. évi Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok (LÖGY) pályázaton "Idősügyi jó Gyakorlatok" témában, városok kategóriában idén júniusban első helyezést ért el. A díjnyertes önkormányzati gyakorlatot most bárki megismerheti 2019. november 20-án a Ferencvárosi Művelődési Központban.

[ 2019. 11. 9. ]

Szamossályi településen, a Polgármesteri Hivatalban és a Demens Otthonban szakmai konferenciát tart 2019. november 26-án.  Szamossályi Önkormányzata a TÖOSZ által meghirdetett  Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2019. évi pályázati kiírásán Idősügyi témában, kistelepülés kategóriában „Mindenki Fontos, fókuszban a demens ellátás” című pályázatával elnyerte a legjobb önkormányzati gyakorlat címet. A kiemelkedő, példaértékű önkormányzati gyakorlatot most Ön is megismerheti 2019. november 26-án, Szamossályiban. 

[ 2019. 07. 3. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok (LÖGY) Program 2019. június 28-i döntőjén elhangzott tízperces előadások prezentációs anyagai letölthetők.

[ 2019. 06. 28. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2019. június 28-i gödöllői záró konferenciáján a döntőbe jutott települések képviselői mutatták be megvalósított jó gyakorlatukat. A díjak odaítéléséről ezt követően döntött a program Irányító Bizottsága, összesen 12 önkormányzat 13 pályázata részesült elismerésben.

[ 2019. 06. 18. ]

A TÖOSZ 2008 óta évente meghirdetett pályázatának célja a legjobb önkormányzati gyakorlatok, új és innovatív helyi megoldások feltérképezése, és megismertetése az ország más önkormányzataival, illetőleg az ilyen megoldásokat nyújtó önkormányzatok tudásának és tapasztalatának terjesztése. A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2019. június 28-i záró konferenciáján és döntőjén a résztvevő önkormányzatok versengenek legjobb önkormányzati gyakorlatukkal. A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

[ 2019. 06. 18. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program Irányító Bizottságának 2019. június 17-i ülésén döntés született a prezentációs döntőbe jutó önkormányzatokról. A helyszíni látogatások tapasztalatait is figyelembe véve 12 önkormányzat 13 pályázata versenyezhet egymással a június 28-i gödöllői döntőn.

[ 2019. 05. 17. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program Irányító Bizottsága döntést hozott, az írásbeli értékelést követően a bizottság tagjai a beérkezett pályázatok közül kiválasztották azt a tizenhat jó gyakorlatot, amit a helyszínen is megtekintenek.

[ 2019. 04. 30. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2019. évi pályázati kiírása meghosszabbításra került. Az új határidő: 2019. május 6., 24:00 óra

[ 2019. 04. 2. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program célja a legjobb önkormányzati gyakorlatok feltérképezése és megismertetése az ország más önkormányzataival. A roma és nem roma önkormányzatok együttműködése és a közbiztonsági jó gyakorlatok mellett új témák is indulnak ebben az évben: az önkormányzatok állampolgári részvétel vagy idősgondozás terén is megoszthatják tapasztalataikat.

[ 2019. 02. 11. ]

Kisújszállás Város Önkormányzata a TÖOSZ Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázatán a településen élő romák és nem romák pédaértékű közös(ségi) programjai, tevékenységei témában 2017-ben harmadik díjat nyert el. Az önkormányzat 2019. február 22-én példaéerékű gyakorlatukat bemutató szakmai napot tart, amelyre örömmel várják az érdeklődőket.

[ 2018. 11. 25. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok program 2018 novemberében megrendezett prezentációs döntőjén a döntőbe jutott települések képviselői foglalták össze és mutatták be prezentáció formájában megvalósított jó gyakorlatukat. A résztvevők mellett most Önök is megtekinthetik az elhangzott előadásokat.

[ 2018. 11. 20. ]

Ünnepélyes záró konferencia keretében 2018. november 14-én eredményhirdetéssel zárult a TÖOSZ Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programjának 2018-as szakasza. Két témakörben érkeztek pályázatok, a döntőben végül nyolc önkormányzat pályázata részesült elismerésben. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően elkészült a pályázati szakaszról szóló összefoglaló kiadvány is.

[ 2018. 11. 16. ]

Ünnepélyes záró konferencia keretében 2018. november 14-én eredményhirdetéssel zárult a TÖOSZ Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programjának 2018-as szakasza. Két témakörben érkeztek pályázatok, a döntőben végül nyolc önkormányzat pályázata részesült elismerésben.

[ 2018. 11. 7. ]

A TÖOSZ 2008 óta évente meghirdetett pályázatának célja a legjobb önkormányzati gyakorlatok, új és innovatív helyi megoldások feltérképezése, és megismertetése az ország más önkormányzataival, illetőleg az ilyen megoldásokat nyújtó önkormányzatok tudásának és tapasztalatának terjesztése. A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2018. november 14-ei záró konferenciáján és döntőjén a résztvevő önkormányzatok versengenek legjobb önkormányzati gyakorlatukkal. A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

[ 2018. 10. 24. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok program keretében Információs Napot tart Budaörs Város Önkormányzata és a Budaörsi Tanoda 2018. november 5-én, Budaörsön.   

[ 2018. 09. 11. ]

Beérkeztek a TÖOSZ Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programjának 2018. évi pályázati kiírására a települések legjobb önkormányzati gyakorlatát ismertető pályázatai.

[ 2018. 06. 11. ]

 

Megjelent a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2018.évi pályázati kiírása. A program célja a legjobb önkormányzati gyakorlatok feltérképezése, és megismertetése az ország más önkormányzataival. A címmel járó díj mellett – olyan hivatalos elismerésben is részesülnek az önkormányzatok, amely az önkormányzati dolgozók és helyi lakosok büszkesége lehet.

[ 2017. 11. 24. ]

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége titkársága 2017. szeptember 11-én online kérdőívet juttatott el mind a 163 települési önkormányzathoz, amelyek legalább egy alkalommal részt vettek a 2008 – 2016 közötti időszak legjobb önkormányzati gyakorlatok pályázati rendszerében. A felmérés eredményeként elkészült elemzés az érintettek 20%-ának a véleményét tükrözik és megfelel a települési önkormányzatok típus szerinti megoszlásának is, vagyis reprezentatívnak tekinthető.

[ 2017. 10. 25. ]

Ünnepélyes záró konferencia keretében 2017. október 24-én eredményhirdetéssel zárult a TÖOSZ Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programjának 2017-es szakasza. Két témakörben érkeztek pályázatok, a döntőben végül hat önkormányzat pályázata részesült elismerésben. A program megvalósításában részt vett a Magyar Faluszövetség, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Belügyminisztérium, az Országos Polgárőr Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is.

[ 2017. 10. 19. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok program prezentációs döntőjére felkészítő tréninget Iványiné Szabó Andrea tartotta a döntőbe jutott versenyzők számára 2017. október 18-án. A 2017. október 24-ei záró konferenciáján két kategóriában - „Közös-többszörös” – a településen élő romák és nem romák példaértékű közös(ségi) programjai, tevékenységei, valamint helyi polgárőrség és az önkormányzat együttműködése témákban -  a döntőbe jutott települések képviselői foglalják össze, és mutatják be prezentáció formájában megvalósított jó gyakorlatukat a résztvevők számára.

[ 2017. 09. 5. ]

Beérkeztek a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programjának 2017. évi pályázati kiírására a települések legjobb önkormányzati gyakorlatát ismertető pályázatai. A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programját a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) az Európa Tanács Helyi és Regionális Demokrácia Szakértői Központja együttműködésével hirdeti meg 2008-tól folyamatosan. A program 2017. évi megvalósításában részt vesz a Magyar Faluszövetség, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint az Országos Polgárőr Szövetség.

[ 2017. 08. 23. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2017. évi pályázati kiírása meghosszabbításra került. Az új határidő: 2017. augusztus 31.

[ 2016. 12. 15. ]

Ünnepélyes záró konferencia keretében 2016. november 17-én eredményhirdetéssel lezárult a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programjának 2016-os szakasza. Három témakörben mindösszesen 43 pályázat érkezett, a döntőben végül 11 önkormányzat pályázata részesült elismerésben. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően elkészült a pályázati szakaszról szóló összefoglaló kiadvány is.

 

[ 2016. 11. 18. ]

Ünnepélyes záró konferencia keretében 2016. november 17-én eredményhirdetéssel lezárult a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programjának 2016-os szakasza. Három témakörben mindösszesen 43 pályázat érkezett, a döntőben végül 11 önkormányzat pályázata részesült elismerésben.

[ 2016. 11. 11. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok program prezentációs döntőjére felkészítő tréninget Iványiné Szabó Andrea, a TÖOSZ vezető trénere tartotta a döntőbe jutott versenyzők számára. A 2016. november 17-ei záró konferenciáján a három kategóriában -Közfoglalkoztatás, „Családért és közösségért” Roma nők társadalmi szerepvállalásának jó példái, helyi polgárőrség és az önkormányzat együttműködése témákban - döntőbe jutott települések képviselői foglalják össze, és mutatják be prezentáció formájában megvalósított jó gyakorlatukat a résztvevők számára. A díjak odaítéléséről ezt követően dönt a program Irányító Bizottsága, az elismerések átadására a konferencia végén kerül majd sor.

[ 2016. 09. 14. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programjának 2016. évi pályázati kiírására az ország 16 megyéjéből és a fővárosból érkezett összesen 43 pályázat, a legnagyobb számban Hajdú-Bihar megyéből, ahonnan 10 település nyújtotta be legjobb önkormányzati gyakorlatát ismertető pályázatát. A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programjának megvalósításában 2016-ban részt vesz az Európa Tanács, a Magyar Faluszövetség, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint az Országos Polgárőr Szövetség. A programot Magyarországon a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége felügyelete mellett a program Irányító Bizottsága fejleszti ki és vezeti.

[ 2015. 11. 27. ]

Ünnepélyes zárókonferencia keretében 2015. novenber 5-én eredményhirdetéssel Lezárult a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programjának 2014-2015-ös szakasza. Három témakörben mindösszesen 43 pályázat érkezett. A döntőben végül 11 pályázat részesült elismerésben. A hagyományoknak megfelelően elkészítettük a pályázati szakaszról szóló összefoglaló kiadványt.

[ 2015. 11. 5. ]

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének Példát átadó gyakorlatok pályázat- Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programja, amit 2008 óta hajt végre közösen az Európa Tanáccsal, a Belügyminisztériummal, a Magyar Faluszövetséggel, a Magyar Önkormányzatok Szövetségével együtt, és amelyhez csatlakozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága, és a Miniszterelnökség Agrár és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkársága.