Hírek

Hírek

Társadalmi felzárkózási jó gyakorlatok – a szegénység elleni küzdelem hatékony helyi módszerei - meghívó online konferenciára

« Vissza [ 2020. 05. 30. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2020-as szakaszának polgármesterek és önkormányzati szakemberek részére szervezett ingyenes, online konferenciája 2020. június 4-én (csütörtök) 10.00 órától kerül megrendezésre. 

 

MEGHÍVÓ

Társadalmi felzárkózási jó gyakorlatok – a szegénység elleni küzdelem hatékony helyi módszerei

a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programja 2020-as szakaszának online konferenciája

2020. június 4 (csütörtök) 10.00 órától ZOOM virtuális teremben

Tisztelt Polgármester Asszony, Polgármester Úr!

Tisztelt Önkormányzati Szakemberek!

Rendkívüli időket élünk, és abban mindenki egyetérthet, hogy új korszak kezdődött a koronavírus járvány terjedése miatt. Jóslatok születnek a közeli, távoli jövőre nézve; az azonban bizonyos, hogy az önkormányzatok számos újfajta kihívással szembesülnek, és még újabbak jönnek. Az is biztos, hogy az innováció és a helyi közszolgáltatások fejlesztése, a helyi összefogás és a közösségek erősítése minden eddiginél nagyobb jelentőséget nyer.

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programja Irányító Bizottsága hosszas mérlegelés után úgy döntött, hogy folytatja és meghirdeti a program 2020-as pályázati szakaszát, módosítva az eljárásrendet és a módszereket.

A felhívás elérhető itt: http://legjobbonkormanyzatigyakorlatok.hu/aktualis-palyazati-felhivas/

A döntéssel azt szeretnénk megerősíteni, hogy továbbra is hiszünk a helyi közösségek összefogásának, a helyi demokráciának az erejében, az önkormányzatok rátermettségében, és minden lehetséges eszközzel hozzá kívánunk járulni az önkormányzataink segítéséhez az új kihívások kezelése során. A program irányítói mindent megtesznek, hogy az új módszerekkel is működjön ez a kapacitásépítési eszköz.

Az Irányító Bizottság, és az abban résztvevő szervezetek (Belügyminisztérium, e- Demokrácia Alapítvány, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Homo Oecologicus Alapítvány, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Kisvárosok Szövetsége, Magyar Faluszövetség, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, Országos Polgárőr Szövetség, Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége) a 2020-as pályázati kiírással és online tudásprogrammal is arra ösztönzi az önkormányzatokat, hogy használják fel egymás innovációit; tanuljunk egymástól, gondolkodjunk közösen a közös célok érdekében.

A pályázati szakaszban az 5 pályázati témakörben 5 online konferenciára kerül sor: Zoom konferenciát szervezünk, amihez bármely önkormányzati vezető, szakember csatlakozhat 2020. május és június hónapban.

Ezúton meghívjuk Önt a soron következő, online, „Társadalmi felzárkózási jó gyakorlatok – a szegénység elleni küzdelem hatékony helyi módszerei” című konferenciánkra. A konferenciák maximum 2-3 óra időtartamban kerülnek megrendezésre. A konferenciák célja, hogy feltárjuk, pontosítsuk a témaköreinket, beszélgessünk a jövőbeni lehetőségekről, tervekről és inspirációkat nyújtsunk és gyűjtsünk egymástól egymásnak.

Célunk, hogy élő tudásbázisként segíthessük az önkormányzatokat a jobb hatékonyság és új megoldások érdekben. Az online konferencia a ZOOM alkalmazással kerül megrendezésre. (www.zoom.us )

Regisztrálni itt lehet, a regisztrációt követően, a konferencia előtti napon küldjük ki az online konferencia Internetes címét:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZu7gmhZBsfp2nLFTlwZgABPKXVAGJb12pV2yVTAFpyl0TOQ/viewform?usp=sf_link

A 2020. június 4-én 10.00 órától hozzávetőleg 12.35 óráig tartó konferencia tervezett programja:

9.30 órától technikai segítségnyújtás azoknak, akik igénylik: belépés a konferencia virtuális termébe, (nem kell letölteni programot, böngészőn keresztül is működik), videó és hang működésének kipróbálása.

Moderátor: Dr. Ganczer Tamás a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programjának szakértője

10.00-10.25         Köszöntő, bevezető – a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programjának, idei pályázati felhívásának bemutatása - Dr. Ganczer Tamás

10.25-10.55 Langerné Victor Katalin, helyettes államtitkár, Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárság, Belügyminisztérium - Felzárkózás politika korona-válság idején

10.55-11.05 Kérdések, válaszok, felvetések

11.05-11.25 Dr. Németh Nándor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviseletében: felzárkózó települések, jövőbeni lehetőségek, helyi tapasztalatok, bevált gyakorlatok, a szociális gazdaság jó példái Magyarországon

11.25-11.35 Kérdések, válaszok, felvetések

11.35-11.55 Dr. Velkey Gábor, a Regionális Kutatások Intézete Alföldi Tudományos Osztályának vezetője: Aszegénység trendjeiről, programok hatásairól

11.55-12.05 Kérdések, válaszok, felvetések

12.05-12.25 Borbélyné Fülöp Hajnalka polgármester, Tetétlen Község Önkormányzata: 2019-es pályázati szakasz egyik nyertese a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programban: a települési nézőpont: mitől lehet sikeres egy település a felzárkózásban?

12.25-12.35 Kérdések, válaszok, felvetések, zárszó

A meghívó letölthető: INNEN