Hírek

Hírek

Meghívó online közbiztonsági konferenciára

« Vissza [ 2020. 05. 22. ]

Biztonságos települések a koronaválság alatt és után - a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok program 2020. május 28-i második online konferenciájának célja, hogy szakértő előadók közreműködésével  beszélgessünk a témát érintő jövőbeni lehetőségekről,  inspirációkat nyújtsunk, gyűjtsünk és nem utolsósorban kedvet csináljunk az idei pályázati szakasz közbiztonsági altémájához, melynek idei díjazása: 1. díj: 1.000.000 Ft, 2. díj: 800.000 Ft, 3. díj: 500.000 Ft.

 

 

MEGHÍVÓ

Biztonságos települések a koronaválság alatt és után - a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programja 2020-as szakaszának online konferenciája

2020. május 28 (csütörtök) 10.00 órától ZOOM virtuális teremben

Tisztelt Polgármester Asszony, Polgármester Úr!
Tisztelt Polgárőrök, Önkormányzati Szakemberek!

Rendkívüli időket élünk, és abban mindenki egyetérthet, hogy új korszak kezdődött a koronavírus járvány terjedése miatt. Jóslatok születnek a közeli, távoli jövőre nézve; az azonban bizonyos, hogy az önkormányzatok számos újfajta kihívással szembesülnek, és még újabbak jönnek. Az is biztos, hogy az innováció és a helyi közszolgáltatások fejlesztése, a helyi összefogás és a közösségek erősítése minden eddiginél nagyobb jelentőséget nyer.

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programja Irányító Bizottsága hosszas mérlegelés után úgy döntött, hogy folytatja és meghirdeti a program 2020-as pályázati szakaszát, módosítva az eljárásrendet és a módszereket.

A felhívás elérhető itt: http://legjobbonkormanyzatigyakorlatok.hu/aktualis-palyazati-felhivas/

A döntéssel azt szeretnénk megerősíteni, hogy továbbra is hiszünk a helyi közösségek összefogásának, a helyi demokráciának az erejében, az önkormányzatok rátermettségében, és minden lehetséges eszközzel hozzá kívánunk járulni az önkormányzataink segítéséhez az új kihívások kezelése során. A program irányítói mindent megtesznek, hogy az új módszerekkel is működjön ez a kapacitásépítési eszköz.

Az Irányító Bizottság, és az abban résztvevő szervezetek (Belügyminisztérium, e- Demokrácia Alapítvány, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Homo Oecologicus Alapítvány, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Kisvárosok Szövetsége, Magyar Faluszövetség, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, Országos Polgárőr Szövetség, Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége) a 2020-as pályázati kiírással és online tudásprogrammal is arra ösztönzi az önkormányzatokat, hogy használják fel egymás innovációit; tanuljunk egymástól, gondolkodjunk közösen a közös célok érdekében.

A pályázati szakaszban az 5 pályázati témakörben 5 online konferenciára kerül sor: Zoom konferenciát szervezünk, amihez bármely önkormányzati vezető, szakember csatlakozhat 2020. május és június hónapban.

Ezúton meghívjuk Önt a soron következő, online, „Biztonságos települések a koronaválság alatt és után” című konferenciánkra. A konferenciák maximum 2-3 óra időtartamban kerülnek megrendezésre. A konferenciák célja, hogy feltárjuk, pontosítsuk a témaköreinket, beszélgessünk a jövőbeni lehetőségekről, tervekről és inspirációkat nyújtsunk és gyűjtsünk egymástól egymásnak.

Célunk, hogy élő tudásbázisként segíthessük az önkormányzatokat a jobb hatékonyság és új megoldások érdekben. Az online konferencia a ZOOM alkalmazással kerül megrendezésre. (www.zoom.us )

Regisztrálni itt lehet, a regisztrációt követően, a konferencia előtti napon küldjük ki az online konferencia Internetes címét:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfiHRgyMp85gPKYJ2-Ow8gzH0WIm9iPbUi2iah6HtwCA7LTOQ/viewform?usp=sf_link

A 2020. május 28-án 10.00 órától kezdődő konferencia tervezett programja:

9.30 órától technikai segítségnyújtás azoknak, akik igénylik: belépés a konferencia virtuális termébe, (nem kell letölteni programot, böngészőn keresztül is működik), videó és hang működésének kipróbálása.

Moderátor: Iványiné Szabó Andrea a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programjának szakértője

10.00-10.05         Köszöntő, technikai bevezető –Iványiné Szabó Andrea

10.05-10.25 Csaplár Zoltán önkormányzati elnökhelyettes Országos Polgárőr Szövetség – polgárőrség és önkormányzatok együttműködése, polgárőrség szerepe a helyi közbiztonságban

10.25-10.35 Kérdések, válaszok, felvetések

10.35-10.55 A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programjának bemutatása – Iványiné Szabó Andrea

10.55-11.15 Neubauer Tamás főosztályvezető helyettes Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a Bűnmegelőzési Tanács szerepe és programjai

11.15-11.25 Kérdések, válaszok, felvetések

11.25-11.45 Dallos Endre elnök Biztonságos és Élhető Városokért Egyesület: építészet és bűnmegelőzés

11.45-11.55 Kérdések, válaszok, felvetések, zárszó