Hírek

Hírek

A LÖGY nyertesek prezentációi

« Vissza [ 2019. 07. 3. ]

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok (LÖGY) Program 2019. június 28-i döntőjén elhangzott tízperces előadások prezentációs anyagai letölthetők.

A Program lényegét az egymástól való tanulás adja, az új és innovatív ötletek és programok cseréje. Az írásbeli pályázatokat szakértők pontozták, ami alapján az Irányító Bizottság meghatározta a megtekintésre érdemes jó gyakorlatokat. Így látogattak meg a szakértők 16 jó gyakorlatot, amiből 13 jutott a döntőbe.

A döntős pályázók június 28-án bemutatott prezentációit követően az Irányító Bizottság tagjainak szavazata alapján a végeredmények:

Idősügy (falvak kategória)

Első helyezés:

Szamossályi Község Önkormányzata „Mindenki fontos! Fókuszban a demens ellátás” című pályázatával (a döntőn bemutatott prezentáció letölthető INNEN)

Második helyezés:

Alsómocsolád Község Önkormányzata „Generációs híd építése és minőségi holisztikus ellátás a településen és az Őszi Fény Idősek Otthonában” című pályázatával (a döntőn bemutatott prezentáció letölthető INNEN)

Harmadik helyezés:

Abasár Község Önkormányzata „GENERÁCIÓK KAPCSOLATBAN – Innováció az időskori ellátásban Abasáron és partnertelepülésein”című pályázatával (a döntőn bemutatott prezentáció letölthető INNEN)

Idősügy (városok kategória)

Első helyezés:

Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata „A teljesség felé” idősügyi programsorozatának bemutatásával (a döntőn bemutatott prezentáció letölthető INNEN)

Második helyezés:

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata „Idősek Közösségi Központjának kialakítása, működtetése” című pályázatával (a döntőn bemutatott prezentáció letölthető INNEN)

Állampolgári részvétel

Első helyezés:

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata „A szolnoki ifjúság közéleti nevelése” című pályázatával (a döntőn bemutatott prezentáció letölthető INNEN)

Második helyezés:

Alsómocsolád Község Önkormányzata „Alsómocsolád, az élhető zsáktelepülés – tudatos tervezéstől a közösségi vállalkozásig” című pályázatával (a döntőn bemutatott prezentáció letölthető INNEN)

Harmadik helyezés:

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat „Bízni. Törődni. Dönteni. Cselekedni.” című pályázatával (a döntőn bemutatott prezentáció letölthető INNEN)

Roma és nem roma önkormányzatok együttműködése

Első helyezés:

Szarvas Város Önkormányzata „Önkormányzatok közötti együttműködési területek a kultúrák közötti párbeszéd javítására” című pályázatával (a döntőn bemutatott prezentáció letölthető INNEN)

Második helyezés:

Ozora Község Önkormányzata „Együtt jobb és könnyebb!” című pályázatával (a döntőn bemutatott prezentáció letölthető INNEN)

Harmadik helyezés:

Tetétlen Község Önkormányzata „Tetétlenen semmi sem véletlen” című pályázatával (a döntőn bemutatott prezentáció letölthető INNEN)

Közbiztonsági jó gyakorlatok

Első helyezés:

Kunsziget Község Önkormányzata „Közösen a biztonságért – közösen a polgárok védelméért” című pályázatával (a döntőn bemutatott prezentáció letölthető INNEN)

Második helyezés:

Polgár Város Önkormányzata „Polgárőrök Polgáron Polgárért!” című pályázatával (a döntőn bemutatott prezentáció letölthető INNEN)

A nyeremények tükrözik, hogy versenyzés és versengés helyett a program célja az együttműködés, és az egymástól való tanulás: a nyertesek (a közbiztonsági téma kivételével) együtt vesznek részt 2019. szeptemberében egy bolgár szakmai tanulmányúton, ahol a bolgár önkormányzatokkal cserélnek tapasztalatokat, látogatnak meg a pályázati témákban jó gyakorlatokat, innovációkat. A közbiztonság javítása témában a BM-nek köszönhetően pénzbeli elismerést kapnak a nyertesek: az első 1,7 millió Ft, a második 1,3 millió Ft összegben, amit a programmal kapcsolatos szakmai célok mentén költhetnek el az önkormányzatok.