A program működtetője

A Program működtetője a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége

Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége 1989. március 10-ei megalapítása óta immáron kilencedik alkalommal választott új elnökséget a 2015. április 9-ei tisztújító küldöttgyűlésén. A TÖOSZ 28 éves szakmai múltjával a háta mögött, jelenleg is az ország legnagyobb, legerősebb, jelentős nemzetközi kapcsolatokkal, korszerű infrastruktúrával, elismert szakértőkkel és magasan képzett apparátussal rendelkező érdekvédelmi szervezete. Helyzetéből adódóan jelenleg az egyetlen olyan önkormányzati érdekvédő szervezet, amely képes az érdekképviseleten és - egyeztetésen túl, színvonalas szolgáltatásokat is nyújtani tagjainak, illetve igény esetén az egész önkormányzati szférának. 

TÖOSZ jelszava – a szakszerűség és szolidaritás - alapítása óta változatlan. Célunk, hogy az önkormányzati érdekek feltárásával, megfogalmazásával, képviseletével, érvényesítésével járuljon hozzá az önkormányzatbarát társadalmi, gazdasági, jogi és helyi politikai környezet kialakításához, egyben erősítve a decentralizációt, valamint a többszintű kormányzást. 

A TÖOSZ betölti országos érdekvédelmi szerepét, kiteljesíti szolgáltató funkcióját, tudatosan bővíti hálózati együttműködését és folyamatosan növeli taglétszámát és önkormányzati érdekvédelmi befolyását. A TÖOSZ az új önkormányzati törvény szabályozása alapján is országos érdekszövetségnek minősül és a kormányzat stratégiai partnere.

Arra törekszünk, hogy a honlap kellően informatív legyen mind a polgármesterek, önkormányzati vezetők, mind pedig az önkormányzatiság iránt érdeklődők számára. Bízunk benne, hogy munkájuk során tudják használni a honlap nyújtotta információkat ezzel segítve szakmai tevékenységüket. Kérjük, jelezzék észrevételeiket, javaslataikat, hogy azokat a honlap szerkesztése során hasznosítani tudjuk.